Nieuws

Help onze Catalina door vriend te worden!

donateurbg

01-03-2017

Het vliegschema en de uitbreiding van Lelystad Airport

fotoalbum-bg
Zoals de meesten van u zullen weten wordt de thuishaven van de Catalina, Lelystad Airport, uitgebreid om de groei van Schiphol op te kunnen vangen. De landingsbaan wordt verbreed en verlengd. Bovendien wordt het bestaande deel uitgegraven om de onderbouw te versterken in verband met de zwaardere middelgrote straalvliegtuigen, zoals de Boeing 737, die hier gaan landen en opstijgen.
De werkzaamheden worden in 6 fasen uitgevoerd van 9 januari dit jaar tot en met 31 december 2017. De luchthaven blijft open tijdens de bouw, maar de beschikbare baanlengte varieert per fase. Dit heeft consequenties voor de Catalina omdat wij meer baanlengte nodig hebben dan de kleine luchtvaart. Tijdens fase 4, van 9 tot en met 24 juli, is de beschikbare baanlengte zelfs zo krap dat we niet kunnen vliegen met de Catalina. Om deze reden is het plannen van een vliegseizoen een puzzel. De periode tot 9 juli is nu ingepland zodat er geboekt kan worden en we hopen u dan aan boord te kunnen begroeten.

Als u interesse hebt in de details van de uitbreiding van Lelystad Airport en de fasering zijn de volgende links bruikbaar:
https://www.uitbreidinglelystadairport.nl/projecten/infra
https://www.infrastructuurlelystadairport.nl/
https://www.alderstafellelystad.nl/vragen-en-antwoorden.html