Links

Help onze Catalina door vriend te worden!

donateurbg

18-08-2017

virtual Royal Netherlands Airforce

De vRNLAF is een groep enthousiaste flightsimmers, bestaande uit militairen en burgers, die het nabootsen van de echte Kon. Luchtmacht middels het “computervliegen” als gezamenlijke hobby hebben.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van Lockheed Martin Prepared (P3D).
De vRNLAF is opgericht op 1 november 2005 en beschikt over een eigen logo en huisstijl.
Voor de vluchten kan worden geput uit een luchtvloot van bijna alle types waarmee de KLu na de Tweede Wereldoorlog heeft gevlogen of nog vliegt. Hiermee kunnen desgewenst combi-formaties gevlogen worden.
Zo zijn o.a. de S-11, Harvard, Hunter, Starfighter, F-16, KDC10, C130, Chinook, PC7, Apache en de F-35 beschikbaar. Ook het vliegen met een geleasde C17 behoort tot de mogelijkheden en onze eigen virtuele Catalina is natuurlijk ook beschikbaar!

Echter : in tegenstelling tot de Klu is het beleid van de vRNLAF gericht op het uitvoeren van diverse vluchten zonder gebruik te maken van wapengekletter, het gaat om het vliegen en niet om gevechtshandelingen, daarvoor wordt verwezen naar andere clubs met andere programma’s.
De erkenning door de echte KLu vraagt om een serieuze en professionele uitvoering en uitstraling, maar het plezier van het met elkaar beoefenen van de hobby mag zeker niet onvermeld blijven.

29-01-2017

Onbekende Helden.

Wie zijn we? Stichting Onbekende Helden is een organisatie ontstaan vanuit het bedrijfsleven als praktische uiting van waardering voor onze veteranen die zich hebben ingezet voor de wereldwijde vrede, veiligheid en nationale vrijheid. Een veteraan is een (voormalig) militair die onder oorlogsomstandigheden heeft gediend en/of voor één of meerdere vredesoperaties naar het buitenland uitgezonden is geweest. Die militair kan bij ieder krijgsmachtdeel hebben gediend en zowel in detachementsverband of individueel uitgezonden zijn geweest.

29-01-2017

EasyVFR®. Adventure made possible.

VFR de manier waarop u het wilt!

Denk je dat het plannen van een VFR-vlucht een hele uitdaging is?  Je hebt helemaal gelijk;  om het te doen vergt behoorlijk veel denkwerk  - er is niets eenvoudig aan.  Maar gelukkig, wij kunnen u helpen het gemakkelijker te maken! Hierna zullen we uitleggen hoe wij denken dat onze EasyVFR app dat voor je kan doen.  Als u meer diepgaande informatie over het werken met EasyVFR nodig hebt, kunt u terecht op de sectie Tutorials & video's!

13-01-2017

DDA Classic Airlines

Onder het motto "Werken aan de toekomst van het verleden" werd de DDA in 1982 opgericht. DDA Classic Airlines is een dynamisch museum dat is uitgegroeid tot een volwaardig luchtvaartbedrijf. De doelstelling van DDA Classic Airlines is de historische luchtvaart toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.

13-01-2017

The Catalina Preservation Society

Er is al veel geschreven over het erfgoed van de PBY Catalina en de duidelijke impact op de luchtvaart wereldwijd. Er is geen twijfel over de betekenis ervan in het resultaat van vele Tweede Wereldoorlog Naval Air en Ground gevechten, om niets van haar bijdrage aan de civiele luchtvaart rollen zeggen.

13-01-2017

Historical Aircraft Restoration Society

The Historical Aircraft Restoration Society Inc (HARS) is een non-profit organisatie en werd opgericht in 1979 door een groep enthousiastelingen die geïnteresseerd zijn in de luchtvaart en in het behoud van de Australische luchtvaartgeschiedenis.

08-01-2017

Lake Boga Flying Boat Museum

Het museum is een Lake Boga Lions Club project en is een gedenkteken voor hen die gewerkt hebben op en met de vliegende boten tijdens de Tweede Wereldoorlog en in het bijzonder herdenkt de bijdrage van de service mannen en vrouwen gestationeerd op de nummer 1 Flying Boat Repair Depot, Lake Boga, Victoria.

08-01-2017

Onze Vloot

Een historisch overzicht van de Koninklijke Marine, met al zijn (oude) onderdelen. Alle hierin te vinden documentatie en/of foto's heb ik uit boeken, geschriften en Internet, aangevuld met stukken en foto's uit eigen werk, waarvoor ik de schrijvers c.q. fotografen wil bedanken. U treft diverse foto's aan van marine schepen, kazernes, dependances en al wat er mee samenhangt.....

03-01-2017

Verenigde Vleugels

Verenigde Vleugels: Hét luchtvaart historisch tijdschrift van Nederland.

21-12-2016

Save the Canso

FARS werd opgericht om een operationele vleugel van het Canso PBY-5A, C-FNJE te zijn. De Vereniging is momenteel de coördinatie van de restauratie van de Canso, het werven van fondsen om te helpen met de wederopbouw van het vliegtuig en van plan om hangar ruimte voor FNJE en andere historische vliegtuigen te regelen. Na voltooiing van deze restauratie, zal FARS demonstraties organiseren op airshows en groeps gebeurtenissen aan schoolkinderen en het publiek de mogelijkheid bieden om te delen in een deel van de rijke geschiedenis van Canada.

21-12-2016

Flantuas

Café Restaurant Lounge Terras 180 graden zonverlicht vergezicht over de luchthaven van Lelystad. Sinds 1974 zakelijk middelpunt van de vliegende bewegingen in Flevoland (Eu). Espresso, cappuccino, krantje.... een homemade supertostie of een frisse salade met een lekker glas wijn.

21-12-2016

Keep Them Landing

De stichting Keep Them Landing behoudt landingsvaartuigen met historische waarde voor het nageslacht. Stichting Exploitatie Catalina gebruikt deze vaartuigen af en toe.

21-12-2016

Catalina Group of New Zealand

Deze groep is gericht op Nieuw-Zeeland's enige PBY-5A "Catalina" uit de Tweede Wereldoorlog Canso amfibische vliegende boot, ZK-PBY. Het is momenteel de enige luchtwaardige PBY-5A in Nieuw-Zeeland. Er zijn zeer weinig "Catalinas" over in de wereld.

16-12-2016

Catalina Flying Memorial

De Catalina Flying Memorial werd oorspronkelijk opgericht door leden van het watervliegtuig Piloten Vereniging van Australië met de oorspronkelijke bedoeling van het kopen, te herstellen en de exploitatie van een PBY Catalina vliegtuig ten behoeve van de Catalina Association van NSW en de Catalina Aircrew Groep en natuurlijk wordt ondersteund door de Sunderland Association en de RAAF Maritime Squadrons.

30-11-2016

Qantas Foundation Memorial

Qantas Foundation Memorial
De stichting heeft onlangs een Catalina vliegtuig verworven als een nieuwe display voor de Qantas Founders Museum. Het vliegtuig staat op dit moment in de buurt van Madrid in het centrum van Spanje. Vrijwillige technici en anderen hebben er naar toe gewerkt om het vliegtuig in oktober 2012 naar Australië te vliegen. Dit is een van de vliegtuigtypen die geacht zijn als een icoon van Qantas.

30-11-2016

The PBY Catalina Foundation

The PBY Catalina Foundation
De PBY Catalina Stichting is een niet commerciële California organisatie, aangewezen als 501.c3 (non-profit-onderwijs) door de Internal Revenue Service (IRS). De Stichting is begonnen in september 1992 en in 1997 werd een permanente status verleend door de IRS. We hebben een wereldwijd netwerk van PBY Catalina liefhebbers en zijn op zoek naar de kinderen en kleinkinderen van PBY bemanningen en de mensen door hen gered. Onze website is in gebruik sinds 1997 en werd vernieuwd in 2011.

30-11-2016

Aviodrome

Aviodrome
Aviodrome in vogelvlucht: Ontdek binnen en buiten meer dan 100 vliegtuigen, zoals de Boeing 747. Check in voor een heuse rondvlucht boven Aviodrome. Een ding is zeker: de tijd vliegt!