Nieuws

Help onze Catalina door vriend te worden!

donateurbg

01-10-2015

Einde vliegseizoen 2015

Beste Catalina vrienden,
Op zondag 27 september 2015 heeft onze Catalina de laatste vluchten van dit seizoen gemaakt. De vergunning om op het Markermeer en IJsselmeer te mogen landen stopt op 1 oktober. Dit om de vogeltrek niet te verstoren. Vanaf 1 april mogen er weer waterlandingen worden gemaakt. Dit jaar zijn er iets meer dan 70 vlieguren gemaakt. Dat is heel erg belangrijk voor ons, want daardoor komen wij goed uit de kosten. Daarvoor zijn wij u allen erg dankbaar.
Ook is de Catalina bij verschillende evenementen aanwezig geweest, wat zowel door de organisatoren als door de bezoekers van deze evenementen bijzonder werd gewaardeerd. De reacties, die wij na afloop van deze vluchten mochten ontvangen, waren unaniem lovend en positief en geven ons een "boost" om volgend jaar weer met nieuw elan aan het seizoen 2016 te gaan beginnen.
Op dit moment staat de Catalina in de hangaar op het vliegveld Lelystad klaar voor de verplichte jaarlijkse inspectie en onderhoud door de mensen van onze onderhouds maatschappij samen met hulp van onze vrijwilligers. Zodra het werkschema van deze inspectie is voltooid, kunnen wij weer een nieuw Bewijs van Luchtwaardigheid aanvragen en aan een nieuw vliegseizoen beginnen.
Namens het gehele Catalina team willen wij iedereen danken, die met ons heeft gevlogen of op welke andere manier dan ook ons heeft ondersteund, en het mogelijk heeft gemaakt dat de oudste nog vliegende PBY-5A Catalina ter wereld, als vliegend en nu ook als varend historisch erfgoed kan worden behouden.

De Catalina vrijwilligers