Nieuws

Help onze Catalina door vriend te worden!

donateurbg

27-09-2017

Behoud Catalina voor Nederland

De afgelopen 12 jaar heeft de Stichting Exploitatie Catalina (SEC) de Catalina - met financiële ondersteuning van de Vrienden van de Catalina en de eigenaar - in Nederland en omstreken kunnen laten vliegen. Zeker gezien de financiële crisis in de afgelopen jaren was dat soms een hele uitdaging, maar we zijn er trots op dat wij zoveel Nederlanders het vliegtuig hebben kunnen laten zien, op de grond of in de lucht. Het optreden tijdens de Indië-herdenking is voor de stichting altijd een jaarlijks hoogtepunt.

Echter; het jaar 2017 is voor ons een financiële ramp geworden.
- Allereerst trad er in het begin van het vliegseizoen een ernstig defect op bij 1 van de 2 motoren hetgeen betekende dat er een nieuwe motor gekocht moest worden ter waarde van € 80.000. De vervanging van de motor op de Catalina heeft een kleine maand geduurd, waardoor we tevens een aanzienlijk omzetverlies leden.
- Op 15 augustus jl. moest de Catalina een voorzorgslanding maken op het vliegveld Lelystad doordat het neuswiel niet naar buiten wilde komen. Hierdoor heeft de Catalina een zodanige schade opgelopen dat we dit jaar niet meer kunnen vliegen. Naast de kosten van de reparatie (€ 25.000 eigen risico) zijn we wederom geconfronteerd met een aanzienlijk omzetverlies.

Het gebrek aan financiële middelen is nu zodanig hoog dat zowel de reparatie als het jaarlijks onderhoud gevaar loopt. Ook de eigenaar is niet meer in staat om financieel op afdoende wijze bij te springen. Door deze situatie loopt het komende vliegseizoen van de Catalina gevaar en sterker nog, wellicht moet de Catalina worden verkocht om uit de schulden te komen. Gezien de imposante historie van deze Catalina is er vanuit Amerika veel belangstelling. Het zou ons een gruwel zijn als de Catalina uit Nederland verdwijnt, want dan ben ik er van overtuigd dat een vliegende Catalina in Nederland voorgoed verleden tijd is.

Om deze reden roep ik uw hulp in. U kunt dit doen op 2 manieren, te weten,
- Door voor € 70 donateur te worden van de Vrienden van de Catalina. Hiervoor zijn inschrijfformulieren beschikbaar. Ook kunt u zich melden via het e-mail adres  vrienden@catalina-pby.nl Uiteraard zijn extra donaties meer dan welkom.

-Wilt u geen vaste vriend worden, maar wel een financiële ondersteuning doen? Dat kan ook, elk bedrag is welkom en kan overgemaakt worden op: NL40INGB0005759936 tnv Stichting Vrienden van de Catalina PH-PBY te Lelystad Airport.

- Mocht u een bedrijf/organisatie weten die wellicht interesse heeft om een sponsorovereenkomst met ons af te sluiten op nader te bepalen voorwaarden, dan zou ik dat graag van u vernemen. U kunt mij per email bereiken via arjan@familiedros.nl dan wel telefonisch via het nummer 06-53759673.

Mocht u geïnteresseerd zijn in wat meer informatie over de Catalina, dan kunt u die vinden via onze site www.catalina-pby.nl

Met vriendelijke groet,

A.J. Dros voorzitter