Links

Help onze Catalina door vriend te worden!

donateurbg

18-08-2017

virtual Royal Netherlands Airforce

De vRNLAF is een groep enthousiaste flightsimmers, bestaande uit militairen en burgers, die het nabootsen van de echte Kon. Luchtmacht middels het “computervliegen” als gezamenlijke hobby hebben.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van Lockheed Martin Prepared (P3D).
De vRNLAF is opgericht op 1 november 2005 en beschikt over een eigen logo en huisstijl.
Voor de vluchten kan worden geput uit een luchtvloot van bijna alle types waarmee de KLu na de Tweede Wereldoorlog heeft gevlogen of nog vliegt. Hiermee kunnen desgewenst combi-formaties gevlogen worden.
Zo zijn o.a. de S-11, Harvard, Hunter, Starfighter, F-16, KDC10, C130, Chinook, PC7, Apache en de F-35 beschikbaar. Ook het vliegen met een geleasde C17 behoort tot de mogelijkheden en onze eigen virtuele Catalina is natuurlijk ook beschikbaar!

Echter : in tegenstelling tot de Klu is het beleid van de vRNLAF gericht op het uitvoeren van diverse vluchten zonder gebruik te maken van wapengekletter, het gaat om het vliegen en niet om gevechtshandelingen, daarvoor wordt verwezen naar andere clubs met andere programma’s.
De erkenning door de echte KLu vraagt om een serieuze en professionele uitvoering en uitstraling, maar het plezier van het met elkaar beoefenen van de hobby mag zeker niet onvermeld blijven.